Stress- en burnout counseling

Stress- en burnout counseling

Stress komt bij iedereen wel eens in meer of mindere mate voor. Daar is weinig mis mee en het is ook nuttig. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid en zorgt ervoor dat je alert kunt reageren en zeer geconcentreerd kunt werken. Zodra de gebeurtenis voorbij is, of het werk af is, verdwijnt de spanning.

Stress wordt onprettig en zelfs ongezond als de spanning te lang aanblijft en niet genoeg wordt afgewisseld met ontspanning. Oorzaken kunnen zijn een te hoge werkdruk, problemen op het werk, niet lekker in je vel zitten en bijkomende spanningen in de thuissituatie. Ook is de persoonlijkheid een factor. Hoe ga je met stress om? Teveel stress over een langere periode zorgt voor klachten en kan in het ergste geval zorgen voor overspannenheid of een burn-out.

Wanneer je niet in staat bent om tussen stressperiodes voldoende te herstellen van de stressklachten, kan er sprake zijn van een geleidelijk proces van uitputting. Langzaam maar zeker raak je opgebrand.

Hulp inschakelen in de vorm van counseling kan een halt roepen aan dit proces. Je verkrijgt inzicht in je valkuilen en er worden handvatten en tools aangereikt om de slechte patronen te doorbreken, helemaal te herstellen en balans te krijgen. 

corine

Over Corine

Sociaal, gedreven en resultaatgericht

Lees meer